lördag, 11 december 2010 15:37

Mario Mania del: 11

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Elfte delen i Mario Mania artikelserien.

MARIO MANIA!

Del: 11

SUPER MARIO LAND

När Game Boy lanserades i Sverige under hösten 1990 kom också spelet Super Mario Land. Mario upptäckte inte bara en ny maskin utan han skulle också rädda en ny prinsessa i en helt ny värld, Sarasaland. I Super Mario Land använder Mario för första och enda gången fordon. På en undervattensbana sitter han i en ubåt och på en bana högt uppe bland molnen flyger ha med hjälp av ett litet flygplan.

Det är visserligen lite svårare att styra Mario på en så liten skärm som till Game Boy, men eftersom det finns så många platser att utforska är spelet ändå en ny utmaning för alla Mario-fans. Det finns också massor av saker som är helt unika för det här spelet, såsom att Mario kastar superbollar istället för vanliga eldbollar och att han kan få besöka en bonusbana efter varje vanlig bana. Många av dessa olikheter beror på att den grupp som utvecklat och producerat Super Mario Land är inte densamma som gjort de tidigare Mario-spelen. Mycket känns ändå igen från NES-spelen och Mario tar fortfarande svampar för att bli stor och kryper ner i rör för att smala mynt. Super Mario Land är och förblir en klassiker.

DR MARIO

Efter att ha varit prinsessräddande rörmokare i ett antal spel bytte Mario helt plötsligt yrke. I pusselspelet Dr. Mario är han doktor med uppgift att kväsa otäcka virus. Spelarens uppgift är att placera de piller Mario kastar på så sätt att de med samma färg (eller gråskalorna i Game Boy-versionen) placeras fyra på varandra och därmed försvinner. Man kan också spela mot en kompis (Till Game Boy med hjälp av Gamelink-kabeln) och spelet blir då ännu roligare. När man har klarat en nivå får man se häftiga gratulationsbilder och i NES-versionen finns det också animerade bilder med virusen och rymdmänniskor från annan planet.

Mario spelar visserligen ingen större roll i spelet men programmerarna visste att fler skulle bli intresserade och ägna mer tid åt spelet om han var med. Och i och med detta har också massor av spelare insett vilket otroligt bra spel det här är.

Detta var allt för denna gång vi är tillbaka imorgon med sista delen av Mario Mania.

Läs 1578 gånger

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Veckans fråga

Inga resultat hittades.

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31