söndag, 05 december 2010 13:03

Mario Mania del: 5

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Femte delen i Mario Mania artikelserien.

MARIO MANIA!

Del: 5

Hur stora hjältar Mario och Luigi än är så skulle de aldrig klara sig utan sina vänner. Och inte sina fiender heller för den delen. För om inte dessa fanns skulle ju Mario och Luigi aldrig få visa vilka hjältar de är. Här ska vi berätta om några av de mer kända vännerna och fienderna kring våra kända bröder.

BÄSTA VÄNNER

PAULINE
Pauline har fått stå modell för flera damer i nöd i videospelsvärlden. Hon väntar tålmodigt högst upp i Donkey Kongs bakverk, på att den modige rörmokaren Mario ska komma och rädda henne.

SVAMPVÄRLDENS KUNGAR
Kungarna i de sju svamprikena råkade alla ut för en katastrof när de elaka Koopaungarna tog deras magiska stavar. Om inte Mario återfört stavarna så hade kungarna slutat sina dagar på Svamprikets zoo.

ELDSBLOMMA
Den här heta blomman ger den hjälte som plockar upp den möjlighet att kasta glödheta eldbollar på sina fiender.

YOSHI
Marios senaste vän har en god aptit på koopas, spinies och andra små delikata fulingar. Om han sväljer skal med speciell färger får han nya, avancerade färdigheter som att kunna flyga eller spotta en kaskad av elldbollar.

PRINSESSAN TOADSTOOL (PEACH)
Varje gång Bowser sjösätter en plan med målet att ta över Svampriket kan man vara säker på att prinsessnappning ingår som en huvudingredienserna. Men prinsessan är rätt van vid det här laget och tar det hela med upphöjt lugn. Dessutom fick hon själv vara hjältinna i Super Mario Bros 2.

SUPERSVAMPAR
Dessa vänliga sporer är Marios första och främsta vänner i Svampriket. De växer på de mest omöjliga ställen, men Mario måste suga åt sig deras magiska kraft för att kunna förvandlas till Super Mario!

STARMAN
Närhelst Mario springer på en av dessa guldgossar kan han med lätthet klämma åt Bowsers fulingar utan att riskera att bli skadad. Starman sätter sprätt på vilket prinsessräddaruppdrag som helst.

TOAD
Toad representerar den normale Svamprikesinvånaren i såväl kropp som själ. Han är snäll, trevlig och hjälpsam och har alltid nåt litet hjälpmedel till hands åt våra rörmokande hjältar.

DE VÄRSTA FIENDERNA

PIRAYABLOMMOR
Dessa klorofyllmonster blir alltmer påhittiga för varje äventyr. Från att till en början bara kommit upp ur rör, kan de nu skjuta iväg eldbollar ur sina taggiga gap. Men anar de att det finns en hjälte i närheten häller de sig lugna tills han har passerat.

LAKITU
Högtflygande Lakitu spanar in goda rörmokare som han sedan öser ner vassa spinys över. Nyligen har Lakitu även börjat med metfiske. Men inte nappar väl Mario på en krok med en spiny som bete?

KOOPA TROOPA
De här gamla kämparna var med redan i det första Mario Bros-äventyret. Senare blev de koopa troopas och även koopa paratroopas i Super Mario Bros-äventyren. Helt nyligen har Mario lärt sig att knocka dem ut ur sina skal. De återvänder om inte Mario gör processen kort med dem.

SPINY
De här spikförsedda elakingarna, som Lakitu kastar mot våra hjältar och som dessutom dyker upp lite här och var i underjorden, är helt enkelt inte stampbara. Det är bara att undvika dem.

BULLET BILL OCH BANZAI BILL
Den mindre Bullet Bill har länge orsakat stor uppståndelse när han med god fart kommit flygande in över banan. Hans nyare, större kusin Banzai Bill kan göra rent hus med en passering om inte Mario hittar en grop att ducka i.

HAMMARBRÖDERNA
Dessa sköldpaddor är vidareutvecklade från koopa troopa-stadiet. De kan gå på sina bakben och dessutom använda verktyg. Tyvärr har de inga goda avsikter med sitt hammarkastande utan en hjälte på uppdrag får lita till sin tajming när det gäller att komma undan dem.

POKEY
Den här kravlande kaktusen är rätt trist av sig där han rullar sig fram genom öknen på jakt efter en framrusande rörmokare att sticka hål på.

DONKEY KONG
Marios nemesis i Donkey Kong och DK jr. är utan tvekan den mest missförstådde av alla videospelselakingar. Det är sant att han tog med sig Pauline högst upp i byggnadsställningar och slog sig för bröstet som en apa. Men det beror ju på att han är en apa! I sin senaste roll fick han i alla fall visa att han är en pålitlig gorilla.

Även om stora hjältar har många vänner får de också många fiender under sina äventyr. Speciellt om de som Mario har en viss förmåga att "kliva" på folk under sin vilda framfart. Imorgon tar vi ytterligare en titt på lite fler av vår hjältes värsta fiender. Däribland den störste av dem alla. Ni vet vem!.

Läs 1104 gånger

Veckans fråga

Inga resultat hittades.

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31