måndag, 06 december 2010 13:24

Mario Mania del: 6

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Sjätte delen i Mario Mania artikelserien.

MARIO MANIA!

Del: 6

För att kunna skydda sig mot en hjälte som Mario måste Kung Koopa ha ett helt menageri av medhjälpare vars enda uppgift är att stoppa vår framfusige rörmokare. Här är några av våra favoriter

FLERA FIENDER

SHY GUY
Dessa fega filuren från subvärlden i Super Mario Bros 2 är egentligen rätt klena. Det är egentligen bara när de är så måna att de är svåra att undvika som de kan bli farliga för vår hjälte.

WART
Den elaka härskaren av Drömvärlden påminner en hel del om Kung Koopa, men så vitt vi vet är de inte på något sätt släkt. Kan det helt enkelt vara så att alla elakingar är stora , gröna och har vassa huggtänder.

GOOMBA
Lilla Goomba tarvade från början bara ett stamp för att försvinna men i Super Mario World behövs det två stamp för att få honom ur världen.

TRYCLYDE
Om det inte vore för att Tryclyde är så rackarns korkad så skulle han ... eh de, vara riktigt farliga för Mario med sina tre eldsprutande huvuden.

COBRAT
Dessa filurer har en förmåga att dyka upp ur krukor när Mario minst anar det. Deras bett är inte direkt giftiga men det är ändå säkrast att undvika dem. Trivs bäst i torra landskap.

SNIFIT
Dessa Shy Guy-släktingar är lite värre än sina kusiner då de skjuter projektiler efter våra hjältar. Men heller inte dessa är något problem för Mario egentligen.

BIRDIO
Denna förhistoriska varelse aldrig omnämnd i historieböckerna, spottar osannolikt nog ägg på våra hjältar. Men en smart hjälte vet att bästa lösning är att fånga upp ägget och kasta tillbaks det på Brido. Denna rosa racare finns på flera ställen i Sub-con i SMB2.

MOUSER
Den här ständigt smilande solglasögonförsedda gnagaren gnagaren gillar att ha pangkul. Dt har han genom att kasta bomber på våra hjältar närhelst de har vägarna förbi. Tyvärr klarar han dock inte en dos av hans egna medicin, så ett par snabba lobbar från Mario sida sänder snabbt iväg Mouser ut i omloppsbana.

KUNG BOWSER KOOPA
Denne galne löjlige fullständigt osannolike reptil till tyrannisk despot har i Super Mario World återigen onda planer med ingredienser som världsherravälde, förslavande och pastaförbud som huvudpunkter på programmet. Den här gången har han tagit kontroll över det försvarslösa Dinosaurielandet. Om inte vår ambulerande italienska hjälte från Brooklyn råkar komma förbi och hindra honom vill säga.

RIP VAN FISH
Rip vill egentligen bara ligga på botten och sova. Men när Mario kommer för nära och väcker honom blir han irriterad och tar genast upp jakten.

BOB-OMB
Den här klotrunde lilla pysen har mycket inom sig. 20 kilo krut ungefär. När han ser Mario är det något som brister inom honom och han exploderar och tar med sig allt inom några centimeters avstånd.

HAMMARBRÖDERNA
Storebror Hammar paralyserar sin fiende med enorma markomskakande hopp och kastar sedan släggor och hammare i alla riktningar. Men en riktig hjälte är alltid på flygande fot och gör klokt att var i luften när Storebror dunsar ned sina klumpfötter.

KOOPAUNGARNA
Morton, Lemmy, Larry, Iggy, Wendy, Ludwig och Roy är de mest korkade, misslyckade och klantiga lärjungar pappa Koopa kan tänka sig. Han är helt övertygad om att de aldrig kommer att bli lika bra som han själv. Vi å andra sidan tycker de är pappa upp i dagen.

Det var allt för denna gång. Imorgon ska vi titta lite närmare på några av de arkadspel som Mario varit med i.

Läs 1481 gånger

Veckans fråga

Inga resultat hittades.

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31