torsdag, 10 december 2009 18:39

Zeldaspecial - Del: 4

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Så var det dags att presentera en artikel om det fjärde Zelda-spelet.

THE LEGEND OF ZELDA: LINK´S AWAKENING

GAME BOY - 1993-11-18

The Legend of Zelda: Link's Awakening

Efter att ha avslutat A Link to the Past kunde man tro att personerna bakom spelet skulle vara ointresserade av att göra en ny del i serien till en konsol med större tekniska begränsningar. Risken fanns naturligtvis att bristen på färggrafik och den begränsande minneskapaciteten skulle få spelet att kännas simpelt och kort, men bara drygt ett år efter A L ink to the Past premiärvisade Nintendo det bästa Game Boy-spelet sedan Tetris. Eftersom karaktärerna i Link's Awakening var så små och svartvita var det viktigt att de hade starka personligheter, så Shigeru Miyamoto lät två av sina medarbetare arbeta enbart med karaktärsdesign, tillsammans med utomstående illustratör. Och eftersom spelaren förhoppningsvis skulle ägna mycket tid åt att vandra runt på ön Koholint gällde det att musiken - som dessutom spelade en betydande roll i handlingen - inte led av det faktum att konsolens ljudchip inte kunde arrangera några särskilt avancerade symfonier. Därför handplockades tre kompositörer som alla inspirerats av Koji Kondo och som tolkade och vidareutvecklade hans klassiska teman.
Många av de idéer som Shigeru Miyamoto och Takashi Tezuka fick under utvecklingen av Link´s Awakening skulle komma till ännu större användning i Ocarina of Time. Och framför allt gjorde Link´s Awakening till ett lika färgstarkt och fängslande äventyr som sin föregångare.
BETYG: 9

ÅTERUTGIVNINGAR

Med jämna mellanrum har Nintendo uppgraderat sina The Legend of Zelda-spel. Ibland för att göra dem mer lättillängliga, ibland för att skapa ett större intresse för serien.

THE LEGEND OF ZELDA: LINK´S AWAKENING DX
GAME BOY COLOR - 1999-02-11

The Legend of Zelda: Link's Awakening

När Nintendos bärbara konsol äntligen fick färgskärm krävde folket nya versioner av de bästa Game Boy-spelen. Link's Awakening färglades och en ny grotta designades och ytterligare en klassiker var född.

Läs 1882 gånger

Veckans fråga

Har du köpt Mario Strikers: Battle League Football som släpptes 10 juni?

Meddelande!

Omröstningsresultat är dolt för offentlig visning.

Du har inte behörighet att rösta i denna omröstning.

Denna omröstning kommer att stängas 3 månader från nu

Inget svar valts. Försök igen.
Välj antingen befintliga alternativ eller ange ditt eget, men inte båda.
Please select minimum {0} answer(s).
Please select maximum {0} answer(s).
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar?catid=12&format=json&id=529&task=poll.vote&view=poll
529
radio
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28